Netradičné riešenia vyžadujú netradičné rozmery

Netradičné riešenia vyžadujú netradičné rozmery

Sklenené dvere plnia rovnakú funkciu, ako tie klasické z drevotriesky, či papierovej voštiny, hliníku, alebo inej zliatiny. Na rozdiel od týchto obyčajných kúskov, však pôsobia moderne a váš byt nádherne zväčšia a presvetlia. Ak ste sa pre takéto riešenie rozhodli i vy, je na čase vybrať tú správnu veľkosť.

Miestnosť so sklenenými dverami nadmerných rozmerov.jpg

Klasické dvere majú nasledujúcu šírku:

  • Šesťdesiat centimetrov
  • Sedemdesiat centimetrov
  • Osemdesiat centimetrov
  • Deväťdesiat centimetrov

Tieto rozmery dverí dostanete aj v bežných predajniach. V prípade tých sklenených, platia tie isté rozmery. Ak však túžite po niečom väčšom, budete potrebovať sklenené dvere na mieru lmmont.sk. Budete si za nich musieť niečo priplatiť, no na druhej strane získate veľmi netradičný prvok do svojej domácnosti.

Exteriérové aj interiérové

Sklenené dvere môžete použiť na prepojenie, respektíve rozdelenie jednotlivých miestností v interiéry. Sú však vhodné aj ako balkónové, či vchodové dvere. Veľmi dobrým riešením je prepojenie interiéru a terasy. V letných mesiacoch ich môžete nechať otvorené, čím získate plynulý prechod z vnútra na vašu záhradu.
Kvalitné sklenené dvere majú aj dobré tepelnoizolačné vlastnosti. Preto sa nemusíte obávať nadmerného úniku tepla, alebo naopak, prehrievaniu vášho bytu. Na vchodové dvere je dobré použiť špeciálne kalené, bezpečnostné sklo. Pri jeho výrobe je používaný proces, pri ktorom je sklo zahriate na vysokú teplotu a následne veľmi rýchlo ochladené. Tým získava omnoho lepšie vlastnosti, v tomto prípade tvrdosť.

skleněné dveře.jpg

Kvalitné tesnenie a prahy

Ak chcete mať istotu, že dvere nezapríčinia únik tepla, môžete medzi ne použiť aj špeciálne tesnenie a prah. V súčasnosti si popularitu získali takzvané padacie prahy. Ide o mechanizmus, ktorý sa po zatvorení dverí do seba doslova zaklapne, takže pod nimi nevzniká ani tá najmenšia škára. Pri otvorení sa samozrejme aj sám uvoľní.

Sklenené dvere plnia rovnakú funkciu, ako tie klasické z drevotriesky, či papierovej voštiny, hliníku, alebo inej zliatiny. Na rozdiel od týchto obyčajných kúskov, však pôsobia moderne a váš byt nádherne zväčšia a presvetlia. Ak ste sa pre takéto riešenie rozhodli i vy, je na čase vybrať tú správnu veľkosť. Klasické dvere majú nasledujúcu šírku: Šesťdesiat…